ÁLMAINK VILÁGA – ÁLOM-FELDOLGOZÁS TANFOLYAM

2018. április 24 – június 12.

Az álmok önmagukban nem bölcsek – Te, Akiben történik az álom és összerakod a mozaikkockákat, válhatsz bölccsé.

Életünk egy jelentős részét alvással töltjük. Az álom élménye elválaszthatatlan a jó alvástól. Álomképek akkor is képződnek, amikor nem tudunk azokra visszaemlékezni, akkor is hatnak ránk, amikor nem gondolunk rájuk. Akár honnan nézzük az álmok világát, túlságosan hangsúlyos természeti jelenség ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk azok tartalmát, hatását.

Ezen a tanfolyamon betekintést nyerhetünk a különböző álomelméletekbe, a legtöbbjüket kreatív technikákkal tesszük élményszerűvé, a gyakorlat számára elérhetővé. Célunk személyes álomtartalmaink megértése, mélyebb átélése, valamint azon lehetőségek bemutatása, melyek egy segítő, tanácsadói folyamathoz is illeszthetőek. A gyakorlati technikák nagy része művészetterápiás módszereken alapul, ahol az álmok érzelmekkel és szereplőkkel teli képi világának földolgozása egyszerű rajzos, kreatív eszközökkel történik. Sem előképzettségre, sem rajzi tudásra nincsen szükség, csupán nyitott és aktív jelenlétre. Tehát a képzés anyagát elméleti ismeretek és saját élményű gyakorlatok alkotják. Nem szigorú értelemben vett önismereti csoportba jelentkezik a kedves érdeklődő, de alkalom nyílik arra is, hogy megoszthassuk egymással fölismeréseinket, tapasztalatainkat. Éppen ezért az önismereti munka után érdeklődőket és a segítő tevékenységekben munkálkodókat is szeretettel látjuk.

Meggyőződésünk, hogy az álmok jelentősége akkor válik teljessé, ha tudatosan összekapcsoljuk mindennapjaink eseményeivel, hozzátesszük személyes mondatainkat, döntéseinket. Az álom egy értelmes része személyes teljességünknek – lehetséges, hogy ez a darab hiányzik harmóniánk megteremtéséhez.

 A képzést vezeti: Gyimóthy Gábor (teológus, mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta, grafológus)

Jelentkezés és érdeklődés: 0630 3918004

A képzés díja: 38.000 forint, mely a helyszínen fizetendő

Helyszín: Bp., 1023. Frankel Leó u. 21-23. Lukács Oktatási Központ, I./1.

Időpontok:

minden alkalommal 17.30 – 20.30.

2018. április 24.

2018. május 8.

2018. május 15.

2018. május 22.

2018. május 29.

2018. június 5.

2018. június 12.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?