BEMUTATKOZÁS

Gyimóthy Gábor István

Teológus, mentálhigiénés szakember, grafológus, művészetterapeuta.

1972-ben születtem Budapesten. Alapvégzettségem szerint  teológus vagyok. Tanulmányaimat az Esztergomi Hittudományi Főiskolán és  a  Pázmány Péter Hittudományi Akadémián végeztem 1990 és 1997 közt. 1997 és 2003 közt római katolikus lelkészként működtem. Kora diákéveimtől komolyan foglalkoztat az EMBER megismerése.  1998-2000-ig grafológiát tanultam a Grafológiai Intézetben. 2005 óta  grafológus–tanárként tevékenykedem Budapesten a Lukács Oktatási Központban. 2002  és 2005 közt a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében mentálhigiénés- szakember képesítést szereztem, majd 2007 és 2010 között a Pécsi Tudományegyetemen az orvosi és a művészeti kar közös szerevezésében működő képzésben művészetterapeutaként képződtem. Itt művészetterapeuta képesítést kaptam. 2002 óta vezetek meditációs, önismereti csoportokat. 2005-2013 közt  egy egyetemi kollégium igazgatójaként dolgoztam Budapesten.

2013-ban az önismereti segítő tevékenység, oktatás és az alkotó munka felé fordítottam figyelmemet. 2013 őszén elindítottam Budapesten egy kísérleti műhelyt, ahol a művészeti alkotó tevékenység, a kreatív alkotó kedv és önismereti munka találkozhat. Itt működtetem művészetterápiás és tréning csoportjaimat. Tevékenységemben és a mindennapjaimban egyre hangsúlyosabb helyet és szerepet kap a  ZENE és a KÉP viszonya, melyhez sok inspirációt kaptam és kapok családomtól, barátaimtól, tanáraimtól.

  • Teológiai tanulmányaim kezdetén ragadott meg a rajzolás, festés  ellenállhatatlan ereje. Máig emlékszem az első tubus  sötét-sárga olajfesték illatára…azóta tudom, milyen az alkotás illata. Tollrajzokat, olajképeket készítek, néha kiállítom őket. Ez egy-két perc ünneplést jelent. Igazából a vászon előtt történik minden és a szobákban, a személyes terekben,  ahol a mindennapi élet részévé válik egy kép(em).
  • Azt gondolom, hogy egy találkozásban, egy párbeszédben, a JELENLÉT – ben zajlik életünk. Ehhez a beszélgetéshez használhatunk szavakat, írást, képeket, érzéseket, fohászt, mozdulatot – mikor melyikre van szükség.

Elérhetőségem:

e-mail: kepzomuveszetterapia@gmail.com

telefon: 06 30/391-8004

http://muveszetterapia.hu

VIDEÓK

Képmás-Est – 2019.

Közös alkotás Vedres Csabával – Pszichogrammák, 2009.

Az Álomfeldolgozás tanfolyamról – Lukács Oktatási Központ, Tanácsadók Iskolája – Budapest.

A Kreatív önismeret témájú tanfolyamokról – Lukács Oktatási Központ, Tanácsadók Iskolája – Budapest.

A Négy Szellemben a művészetterápiáról – 2012.

 

 

Vélemény, hozzászólás?