90 órás komplex művészetterápiás módszerspecifikus képzés – Online

Ebben a különleges képzésben megismerheted a művészetterápia, a mesedráma és irodalomterápia eszközeit és alkalmazási lehetőségeit a segítő folyamatokban.

Alkalmazd a képzőművészetet, a meséket és a szépirodalmi műveket, mint támogató eszközöket  a tanácsadás bármely területén  segítő szakemberként: tanácsadóként, pszichológusként, coachként, gyógypedagógusként, dráma pedagógusként.

Mindhárom módszer hatékonyan alkalmazható kisgyermekkortól egészen időskorig önismereti- és személyiségfejlesztő, segítő csoportokban.

A képzés részletes leírása

A képzés olyan módszerspecifikus képzés, mely nem ad új végzettséget, hanem saját élményű tapasztalatot nyújt és új technikákat  mutat diplomás segítőknek. A képzést online képzésként tervezzük indítani.
Ebben a formában olyan módszereket is megtanulhatsz, amelyek online csoportok vezetésénél hatékonyan alkalmazhatók, de a kurzus tematikája megegyezik a személyes jelenléten alapú képzéssel. 

A képzés kiegészíti a klasszikus tanácsadói módszereket, újfajta eszközt ad és lehetőségeket nyit a segítő szakemberek számára.

Te is megtanulhatod ezeket a különleges módszereket alkalmazni a saját pedagógiai, tanítási, tanácsadói munkádban – valamennyi korosztály számára.

A képzéshez nem szükséges sem rajzkészség sem irodalomtanári képesítés!

A belépés feltétele: felsőfokú humán végzettség, online eszközök alapszintű felhasználói ismerete.

A képzés sikeres elvégzését Tanúsítvánnyal igazoljuk:

1.Segítő szakmai diplomával rendelkezők esetén:
Komplex alkotásterápiás önismereti csoportvezető

2. Egyéb felsőfokú diploma esetén:
A 90 órás képzés sikeres elvégzéséről állítunk ki Tanúsítványt, mellyel tovább képződhetsz még más segítő területeken is, illetve saját szakmádban kamatoztathatod a tudást.

A képzés jelenleg nem akkreditált képzés, így kreditpontok nem járnak érte.

Miből áll a kurzus?

A művészetterápia három területét, a képzőművészet alkotó erejét, a meséket, mint archetipikus, szimbolikus fejlődéstörténeteket és a szépirodalmat hívjuk segítségül a személyiségfejlesztéshez.

  • Az alkotásterápiás modulban a kreatív eszközök használatát is bevonjuk az alkotó folyamatokba,

  • A meseterápiás modulban a Tárogató Mesedráma Önismereti módszerrel ismerkedhettek meg,

  • Az irodalomterápiás modulban a szépirodalmi művek és kreatív írásgyakorlatokon segítenek az önismereti-és tanácsadói úton.

Mindezt nem mindennapi élményekkel és katartikus pillanatokkal fűszerezve tesszük!
A képzés egyedi vonása, hogy azt is megismerhetik a résztvevők, hogy ezek az irányzatok mely pontokon kapcsolódnak egymáshoz és hogyan integrálhatóak a csoportos fejlesztő folyamatokba.

Alkotó kreatív feladatokon keresztül valósítjuk meg a személyiség fejlesztését, vagy a nevelési célokat. A képzés során saját élményű gyakorlatokkal dolgozunk! Egy alkalmas csoportvezetési gyakorlaton túl készítened kell majd haladási naplót, házi feladatokat és foglalkozásterveket a modulokhoz. Ezek elsősorban a megértést segítik és lehetőséget adnak a visszajelzésre. Egyes elemek később is felhasználhatóak lesznek a csoportvezetés során, tehát nem a túlterhelés a cél, hanem a módszer elsajátítása.

Bővebben – jelentkezés